AKÇAKALE 1 NOLU AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
“ TARIM İŞ KOLU”   OLARAK YAZ MEVSİMİNDE ÜRETİLİP DIŞ PAZARA SATILMAK ÜZERE  MEYVE-SEBZE  EKİM VE FİDE DİKİM İŞLEMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR.

 

KURUMUMUZ İŞYURDU MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI “ TARIM İŞ KOLU”   OLARAK YAZ MEVSİMİNDE ÜRETİLİP DIŞ PAZARA SATILMAK ÜZERE  MEYVE-SEBZE  EKİM VE FİDE DİKİM İŞLEMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR.

 

               Akçakale 1 No’lu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü olarak, temel amaç ve hedeflerimizi yasal mevzuatımız doğrultusunda;

Asıl hedeflerimizden en önemlisi, “Hükümlülerimizin üretim alanlarında çalıştırılmalarında; tarım teknolojileri alanlarında bilinçli ve verimli bir üretici olmak ve tohum, fidan, sebze ve fide üretimi ile tarımsal ilaç, gübre, depolama ve gıda alanlarında yeterli bilgi –birikime sahip olarak. ceza infaz kurumu sonrası hayatlarına topluma yararlı bireyler olarak dönmelerini sağlamak, ekonomik yönden rahatlamalarını temin etmek, ceza infaz kurumlarındaki insan gücünün hizmet ve üretime dönüştürülerek ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktır.

Bu kapsamda;

Kurum içinde bulunan tarımsal alanlarımızda ekili olan  kış sebzelerinin hasadının ardından ilkbaharda tarlalarımızın 31 dekarlık kısmında tarla sürüm işlemi ile zararlı otlardan arındırılması yapılarak, 100 Bin Fide (Biber,Domates, Patlıcan, Karpuz, Kavun,Bamya ve Salatalık )  ekim ve dikimi yapılmıştır. 30.04.2024